Tuesday, December 23, 2008

Päkapikk Pepe jõulutervitus!

Päkapikk Pepe ei olnud maganud juba 32 tundi. Pepe oli päkapikk, kelle õlul lasus kõigi ITI firmade sussidesse jõulumaiuste toomine ning jõulukinkide valimine meestele ja naistele, kes tegelesid selle va infotehnoloogia asjaga.

Pepe tegi oma tööd pühendumusega – iga aasta luges ta läbi hunnikute viisi ajakirju ja artikleid, surfas internetis ja käis klientide juures luurel, piilus sisse ITI firmade akendest ja vaatas ITI meeste arvutitesse.

Päkapikk Pepe’le tükkis vägisi uni silma, aga tööd oli veel palju teha. Ta avas järgmise kausta.

Kausta esilehel seisis: MicroLink. Pepe unisus oli hetkega pühitud – MicroLink. Seda nime oli ta viimase aasta jooksul palju kordi kuulnud ja ka Pepe ise oli sageli käinud kaemas kuidas neil läheb.

Pepe seadis end mugavamalt istuma ja tõmbas piparkoogi kausi lähemale – millega see MicroLink siis lõppeval aastal on silma paistnud? Pepe luges ja talle meenus ITI firma, kes oli võtnud vastu väljakutse teha midagi sellist, mida teised ITI firmad kui tuld kartsid. Selle firma töötajad olid viimase aastaga täitnud oma lubaduse teha valmis Eesti e-tervise süsteemid ja see oli neil ka tänu suurepärasele koostööle õnnestunud.

Pepe’le mäletas hästi, kuidas ta istus kevadel MicroLini kontoris ja hoidis pöialt nendele tublidele inimestele, kes andsid endast kõik, et need projektid õigeks ajaks valmis saaksid ning, et neil ikka jõudu jätkusk. Nad said sellega hakkama!

Päkapikk Pepe’le olid alati meeldinud avatud firmad, kes julgesid endale tunnistada, et nad vajavad muutusi – MicroLInk oli just üks nendest firmadest kes julges seda endale tunnistada. Pepe muigas – eks oli selles ka veidike tema kätt mängus, oli ju tema see kes sõlmis kokku saatuse niidid nii et päkapikkude lemmik Aivar sattus aitama ja koolitama MicroLinki inimesi. Pepe mäletas hästi seda tunnet, mis valdas teda suvel kui ta istus nähtamatuna MicroLinki teise hingamise koolitustel ja tal oli vastupandamatu soov olla üks nende inimeste seast ning vaielda ja arutleda koos nendega firma tuleviku üle. Midagi sellist ei olnud Pepe ega tema sõbrad enne näinud!

Tuisk läks väljas aina tugevamaks, tuul pressis uksepragude vahelt sisse justkui oleks tahtnud samuti vaadata mis paneb Pepe jala tatsuma ja veab suu naerule. Pepe oli leidnud kausta vahelt DVD, kus oli peal suvepäevadel lavastatud MicroLinki rockooper. Pepe, kes oli harjunud alati aasta lõpus vaatama üle ka selle, mida loovat ITI firmad aasta jooksul teinud olid, istus kui naelutatult tugitoolis ja ümises kaasa „MicroLink, superstar …. ta-tada-tada-da-da-da ...“.

Hmm, päkapikk Pepe märkas midagi, mis talle oli aasta jooksul kahe silma vahele jäänud – need hullud inimesed olid saanud hakkama millegi sellisega, mis pani ka kogenud päkapikud tunnustusest pead noogutama – nad olid viinud Eesti õpetajateni üle kogu Eesti 4000 arvutit ja teinud seda sellise kergusega, et isegi päkapikkude logistikaülem Alfredo kaalus sama efektiivse taktika kasutamist õpilaste jõulupakkide laiali jagamisel.

Juhuu, Pepe leidis veel midagi, mis logistikapäkapikkudel silma särama pani – Microlink ei olegi enam laiali üle Tallinna. Enam ei pea mõtlema kuhu see pakk nüüd viia. Järgmisteks jõuludeks on päkapikkudel tee selge - MicroLink see asub: Lõõtsa 8 ja teelt eksida on raske. Isegi ülemiste Vanake olla öelnud Jõuluvanale: “Näedsa, mul ka moodne kaldapealne nüüd. Nad pannud mulle siia ühe 10 korruselise, punaste tulukestega serverikasti püsti.“

Pepe märkas ühtäkki, et kausta vahel on ka mõned teist värvi lehed, kuid nende sisu näis väga sobivat MicroLinki omaga – need lehed kuulusid ühele tublile koolitusfirmale nimega IT koolitus, kes olid oma piparkoogi taigna pannud juba suvel Microlinkiga ühte külmikusse.

Väljas koitis! Päkapik Pepe sulges MicroLinki 2008. Aasta kausta ja naeratas. Ta tõstis telefoni ja helistas päkapikkude vahetuse vanemale, ning andis edasi palve, mida kasutati vaid erakordsete firmade ja inimeste puhul. Ta palus päkapikkudel viia MicroLinki ja IT Koolituse töötajate peredesse kuhjaga tervist ja õnne ning ühe raamatu koos DVD plaadiga, mis meenutaks neile kui erilised nad on!

Kõrvaltoast kostus köögivahetuse päkapikkude jutuvadinat ja ruumi täitis verivorstide magus lõhn Pepe ringutas ja tundis, et ta on ära teeninud ühe väikese kõhutäite ja puhkuse!

(MicroLinki jõulupeol 12.12.2006, Tallinnas)

1 comment:

Anonymous said...

Väga tore!

tervitades,
Pilkku