Monday, November 19, 2007

MicroLink Eesti kuulub Baltikumi kolme parima IT ettevõtte sekka

MicroLink Eesti kuulub Baltikumi kolme parima IT ettevõtte sekka

Baltikumi juhtiv investeerimispank Prime Investment andis välja Baltikumi IT ettevõtete edetabeli. Edetabeli esikohal on Läti IT ettevõte Exigen Service, mille kogu äritulu oli 11,5 miljonit eurot ning kasv 23,4%. Järgnevad Alna (Leedu) ning MicroLink Eesti. MicroLinki kogu äritulude kasv oli 2007 esimesel poolaastal aastataguse perioodiga võrreldes 42,2% Analüüsis toob investeerimispank välja Baltikumi ITK sektori kasvu kiirenemise.

„2007. aasta II poolaastal kiire kasvutempo kindlasti jätkub, kuid samas on juba näha juba märke, et 2008. aasta IT sektori kasvutempo võrreldes 2007. aastaga aeglustub” ütles MicroLinki juhatuse esimees ning Eesti Telekomi juhatuse liige Enn Saar tulemust kommenteerides.

Prime Investement koostatud TOP 20 ettevõtte kombineeritud äritulude kasv on olnud 2007. aasta esimesel poolaastal keskmiselt 30,4%. Panga sõnul on Baltikumi IT sektor järjepidevalt kasvanud viimased neli aastat.

Baltikumi IT ettevõtete edetabelis on taas esikohal Exigen Service, kogu ärituluga 11,5 miljonit eurot ning kasvuga 23,4%. Teisel kohal on Leedu päritolu ettevõte Alna kogu äritulude kasvuga 26,4%. Kolmandal kohal on MicroLink Eesti kogu äritulude kasvuga 42,2%.

Kuna ajalooliselt on IT teenuste äritulud teisel poolaastal suurem kui esimesel poolaastal, saavutab investeerimispanga hinnangul suur hulk Baltikumi IT ettevõtteid head tulemused nii käesoleva aasta teises pooles kui ka aastatulemustena.

Prime Investment Baltikumi IT ettevõtete edetabelit on koostatud alates 2001 aastast. Tabeli koostamise aluseks on ettevõttesiseselt arendatud IT teenustest ning efektiivsuse kasvult saadavad äritulud. Tabeli koostamisel ei ole arvestatud riistvara müüki või mujal arendatud tarkvara distributsiooni, kontoritarbeid ning muid taolisi tooteid.

Balti ITK turu järgmine kokkuvõte 2007 aasta kokkuvõttega ilmub 2008. aasta mais.

MicroLink Eesti on äripartner, kes pakub kiireid ja lihtsaid IT lahendusi. Ettevõtte tegevusaladest on esindatud serverlahendused, arvutitöökohtade haldus, tarkvaraarendus, majandustarkvara, dokumendihaldus, IT-konsultatsioonid ja IT lahenduste haldus. MicroLink on AS-i Eesti Telekom tütarettevõte.

Lähemalt on PimeInvest uuringuga võimalik tutvuda siin.

5 comments:

Anonymous said...

kas see on pressiteadete blogi?
siis peaks "enna saare" asemele kirjutama teie pr esindaja nime.

Unknown said...

Source: data provided by the management of the companies. Sector growth rates were calculated excluding IT Group, Lattelecom Technologies, Sonex
Group and some other companies that were not able to provide data for this report.

Ehk siis natuke eksitav kokkuvõte, sest vähemalt Lattelecom ja Sonex on edukamad. Tasuks vaadata fakti et võrreldes eelmise aasta seisuga on möödunud Alna ja järjekordse võimsa kasvuga järgi jõudnud Webmedia.

9.9% kasv teenustes ei ole kuigivõrd positiivne, kui vaadata teisi top 20 seas, ja tunnistada et järgmisel aastal kasvutempo aeglustub veelgi. Selgelt vajalik areneda Eestist väljapoole, aga samas selle teostamiseks vaja arendada inimresurssi. Loodame parimat.

Anonymous said...

viimases lõigus on päris vahva näpukas, mis meenutab pöörase majanduskasvu tingimustes sageli harrastatavat investeerimispraktikat ;)

Anonymous said...

Microlink ja "parim IT ettevõtte" ei tohiks kuidagi ühes lauses olla.

Meil on Baltikumis ca 20 klienti, kes Microlinkiga lepingud poole pealt lõpetasid, sest Microlingi eesmärk oli müüa teenus/toode ja tugi/garantii neid ei huvitanud.

Kindlasti on erandeid, aga minu kui kliendihalduri seisukohast on Microlink ikka väga kaugel kolmest parimast IT ettevõttest. Vähemalt teenuste kvaliteedi/toe osas.

Anonymous said...

Blogi, milles blogi autor tsiteerib iseennast??? See on vast koht, kuhu rohkem ei tasu tagasi tulla ...