Monday, November 12, 2007

KÕIGE PAREM ISA!?

KÕIGE PAREM ISA
Vladislav Korsets

Kõige parem isa ei andnud oma lastele kunagi naha peale. Isegi ei tutistanud neid ega sakutanud kõrvast. Ei pannud ta neid ka nurka seisma. Ta koguni ei kurjustanud nendega. Ei käskinud söögilauas vaikselt istuda, ei saatnud kõrvu pesema. Keelamisest polnud juttugi! Ei keelanud ta ninas urgitseda ega põrandale sülitada, ei keelanud kogu kõrist röökida, ei aknaid lõhkuda, ei keelanud teiste lastega kakelda ega putru lakke loopida. Midagi ei keelanud. Vaat niisugune oli see kõige parem isa.

Tõsi, tal polnud lapsi.

* * *

Neljapäeva õhtul koolis isadepäeva kontserdit kuulates tabasin ma ennast mõttelt, et suur osa kaasaegseid lastelaule ja luuletusi räägib sellest, kuidas isal on vähe aega, tal on palju tööd ja et koju tulles on ta väsinud ... Need laulud ja luuletused ei ole kindlasti tühjalt kohalt sündinud! Kindlasti räägiksid isade poolt tütardest-poegadest kirjutatud read sama.

Ärgem siis murdkem oma pead sellega, kas me ikka oleme ideaalsed isad oma lastele ning pojad või tütred oma isadele – püüdgem siis olla hoopis need, kes toetavad, julgustavad ning on olemas kui meid vajatakse! Nii oma lastele kui endi isadele!
Jõudu ja jaksu kõigile tänastele ja tulevastele MicroLinki isadele! Ilusat isadepäeva!


Reedel, 9. novembril 2007

No comments: