Thursday, October 11, 2007

ITL liikmesfirmade tippjuhid tutvusid infoühiskonna arendamise korraldusega Singapuri

ITL'i PRESSITEADE

ITL liikmesfirmade tippjuhid tutvusid infoühiskonna arendamise korraldusega Singapuri

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) liikmesfirmade tippjuhid tutvusid 29.09. - 06.10.2007 infoühiskonna arendamise korraldusega Singapuri Vabariigis ja osalesid sellealasel koolitusel.

Singapur on silmapaistev näide kompaktsest infoühiskonnast ning kiiresti arenevast majandusest, mis on maailmas esirinnas IKT lahenduste loomisel ja kasutamisel. Selleks, et paremini mõista selle väikeriigi edu põhjusi ja leida uusi ideid infoühiskonna edendamiseks Eestis külastas17 liikmeline delgatsioon ITL liikmesfirmade tippjuhtidest ja Tallinna Tehnikaülikoolist 29.09 – 06.10 Singapuri, kus toimus selle riigi infoühiskonna loomist ja arendamist käsitlev koolitus.

Koolituse korraldas Singapuri Rahvusliku Ülikooli juures asuv e-Goverment Leadership Centre. Samuti kohtuti kohaliku IKT sektori haruliiduga ja loodi kontakte sealsete ettevõtjatega "Firmade tippjuhtidele oli see väga ideede ning konkreetsete arengumõtete küllane reis nii oma ettevõtteid kui terve Eesti infoühiskonna arendamist silmas pidades" sõnas ITL president Urmas Kõlli. "Kuna osales nii suur hulk Eesti juhtivate IKT-firmade juhte ja reisi lõpuks joonistusid välja konkreetsed mõtted kuuldu-nähtu rakendamiseks kodumaal, siis julgen väita, et sellel reisil saab olema oma mõju meie infoühiskonna arengule" lisas ta.

Koolitusprogrammi käigus saadi ülevaade Singapuri info- ja kommunikatsioonisektori (IKT) 25 aastasest plaanipärasest arendamisest, e- Valitsuse rakendamise kogemusest, e-äri mudelitest ning tegevustest mis aitavad tagada sektorile vajaliku kvalifitseeritud tööjõu. Riigi senine edu toetub suuresti arukal planeerimisel, tegevuse mõjusal juhtimisel ning avaliku ja erasektori laialdasel koostööl. Eestil, kui paljuski sarnasel väikeriigil, võiks olla kasulik rakendada Singapuri kogemusi majandusarengu toetamisel ja IKT lahenduste kasutamisel nii erinevates majandusharudes kui riiklikus sektoris.

ITL-is moodustatud töögrupp töötab läbi Singapurist saadud kogemused ja formuleerib omapoolsed ettepanekud Eesti IKT sektori arendamiseks. Samuti kavatseb ITL tulevikus jätkata koostööd Singapuri IKT sektoriga.

Koolitust kaasrahastas Euroopa Sotsiaalfond Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse koolituskava kaudu, mille eesmärgiks on arendada ettevõtteid läbi sektori haruliitude.

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit on vabatahtlik organisatsioon, mille peaeesmärgiks on ühendada Eesti infotehnoloogia- ja telekommunikatsioonifirmasid, arendada nende koostööd Eesti suundumisel infoühiskonda, esindada ja kaitsta liikmesfirmade huvisid ning väljendada nende ühiseid seisukohti.

ITL-i kuulub 38 liiget. ITL-i põhilised tegevussuunad hetkel on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonna populariseerimine, erialase hariduse edendamine ja infoühiskonna arendamine.

No comments: