Thursday, June 07, 2007

MicroLinki uus maja sai nurgakivi

Meie kõigi eludes on olnud ja kindlasti ootab veel ees mitmeid uusi algusi – kooli lõpetamine, naise võtmine/ mehele minek, lapse sünd, uue kodu rajamine. Nendes olukordades me tunneme selgelt, et midagi on muutumas – välja kujunenud rutiinid enam ei toimi ja reeglid ei kehti ning selleks, et edukas ja õnnelik olla, tuleb midagi muuta. Uue maja ehitamine on MicroLinki jaoks samuti uue eluetapi algus - seega suurepärane aeg ja võimalus vanade rutiinide „raputamiseks” ning uute ideede elluviimiseks.

MicroLink valis oma uueks koduks Ülemiste City. See valik ei sündinud mitte ainult heade tingimuste või soodsa hinna tõttu vaid eelkõige seepärast, et Ülemiste City on võtnud oma eesmärgiks arendada välja Eesti suurim ja võimsaim innovatsioonilinnak. Ja seda mitte ainult sõnades. Ülemistele on juba täna kolinud või lähiajal kolimas Eesti tuntud ja innovaatilised firmad, ning kui vaadata Ülemiste City arenguplaane ja seda millise kiirusega neid ellu viiakse ei teki mul täna enam hetkekski kahtlust, et see piirkond, kus me praegu asume saab olema Eesti kõige kiiremini arenev ja innovaatilisem linnak lähiaastatel. Ja mis saaks olla MicroLinkile innustavam keskkond kasvuks, arenguks ja paremaks muutumiseks?

Siia ülemiste linnakusse on juba tänaseks oma kodu leidnud või leidmas Eesti erinevad tehnoloogiafirmad ning ma olen enam kui veendunud, et sellises keskkonnas, kus me töötame tihedalt kõrvuti nii oma konkurentide kui partneritega võidavad kõik – nii meie kliendid, töötajad, partnerid.

Uut kodu luues mõtleme me hoolega läbi, milline see olema peaks, et ta sobiks meie elustiili ja väärtushinnangutega . Mõne jaoks on hubane maakodu, teisele meeldib eldada moodsas linnaelamus, mõnele meeldivad kirevad värvid, teine armastab rahulikke toone – see kõik on seotud sellega, kes me oleme. Kui kodu saab olema meie olemusele vastav, siis tahame me seal olla ning tunneme koduigatsust sealt pikalt eemal olles.

Me tahame, et MicroLinki uus maja oleks koht, kus tahavad olla meiega samu väärtusi jagavad inimesed ning, et see keskkond oleks meile kõigile hubane ja samas inspireeriv. MicroLinkis on alati väärtustatud tiimitööd ja kambavaimu – me usume, et asju koos tehes saavutame me enamat kui igaüks üksinda. Samuti on meile omane mängulisus – töö peab olema ka fun!

Suur tänu kõigile teile, kes te olete juba jaganud oma ideid uue kontori kujundamise osas! Need ideed on olnud sisekujundajatele oluliseks abiks! Täna tahaksin kutsuda appi ka lapsi. Miks ja kuidas küsite?

Laste fantaasia on piiritu – nad ei mõtle sellele, kuidas on õige või mida peab – nad tegutsevad lähtudes oma sisetundest ja jõuavad tihtipeale üllatavate tulemusteni. Ka täiskasvanute maailmas on teinekord kasulik ületada piire ja murda väljakujunenud tavasid. Selleks, et meil see igapäevaselt meeles oleks ja et me oma tööd veidi mängulisemalt võtaksime, tahame kujundada MicroLinki uue kodu meie kõigi laste joonistustega, mis kantakse uue kontori seintele.

Siinkohal ongi mul teile palve, et teie kodudes kasvavad noored kunstnikud joonistaksid järgmise nädala reedeks pilte teemal „Parimad asjad maailmas”, et saaksime MicroLinki uue kodu nende piltidega täita. Täpsema info joonistuskonkursi kohta saadab Reet välja homme. Järgmise nädala reedel korraldame kõigi joonistuste näituse MicroLinkis.

Enne veel kui nurgakivi kallale asume on meil aga veel üks konkurss, mis on seotud kerkiva majaga. Nimelt on Ülemiste City’s traditsioon, et iga maja saab ka mõne innovaatilise teadlase või ühiskonnategelese nime. Tingimused maja nö. „ristiisa” valikul on järgmised:

1) isik, kelle nimi antakse kerkivale hoonele on kahjuks siit ilmast tänaseks juba lahkunud ja ajab omi asju teiselpool vikerkaart
2) on olnud innovaatiline eestlane või väga tihedalt Eestiga seotud inimene
3) on paistnud silma innovaatiliste lahenduste ja ideedega nii Eestis kui maailmas
4) ja peaks kindlasti olema seotud kuidagi meie tegevusvaldkondadega

Ka selle konkursi kohta saate lisainfot homme.

Lõpetuseks tahan MicroLinki poolt soovida:

1. ehitajale kindlat kätt ja raudset närvi, et saada hakkama kõigi ettetulevate raskustega ja väljakutsuva ajakavaga.
2. Ülemiste City’le järjepidevust ja jõudu kõigi suurepäraste ja innovaatiliste plaanide elluviimisel

Ja kõigile MicroLinki töötajatele veidi kannatust uue maja valmimisel. Aasta pärast seisame siin ja siis juba kääridega, et uue maja lint läbi lõigata

1 comment:

Anonymous said...

Laste kaasamine on jubejube hea mõte! Lisaks juba väljatoodud külgedele ka selles osas, et lapsed omavad siis veidi rohkem sidet kohaga, kus nende emmed-issid 8 või rohkemgi tundi päevas viibivad... Eks ole, kõik joonistajad saavad siis mingi väikese aitähkingituse ka?
Maja nimekonkursi võiks aga lausa telekomgrupisiseselt välja kuulutada :)