Wednesday, September 19, 2007

Microlink koos teiste Telekom Grupi ettevõtetega toetab TTÜ-d miljoni krooniga

TTÜ aastapäeval 17. septembril sõlmisid Telekom Grupp ja TTÜ koostööleppe, mille raames toetavad Eesti Telekom Gruppi kuuluvad EMT, Elion ja MicroLink TTÜ vastrenoveeritud infotehnoloogiateaduskonna õppehoonesse rajatavaid sidelahendusi.

"Kaasaegsete õppimisvõimaluste loomine on kõrge haridustaseme loomiseks vajalik alus," selgitas toetust MicroLinki juhatuse esimees ning Eesti Telekom juhatuse liige Enn Saar. "Telekommunikatsiooniettevõttena sõltub ka meie käekäik Eesti koolide haridustasemest. Tugev ja kaasaegne haridus on see, mis hoiab Eestit ka edaspidi arenenuimate riikide edetabelis kõrgel positsioonil."

Telekom Grupi toetus TTÜ-le on kokku 1 miljon krooni. Saadud raha eest ehitab TTÜ välja terminali mobiilsust tagava, kõrgkäideldavusega WiFi-võrgu ning ostab uued e-õppe serverid.
"TTÜ teisel õppehoonel on oluline roll telekommunikatsiooniinseneride ja IT-spetsialistide ettevalmistamisel," ütles Eesti telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm. "Kuna nii EMT, Elion kui MicroLink saavad siit olulise osa omatöötajate järelkasvust, on see meie panus nende erialade kaasaegsesse õpetamisse Eestis. Tehnoloogiahariduse edendamise vajalikkusest on palju räägitud ning selle vajalikkuses ei kahtle ilmselt keegi. Praegune koostöölepe on üks reaalne samm sellel teel."

"Lairibatehnoloogiale tuginev ning mobiilsust tagav juurdepääs e-õppe ressurssidele võimaldab olulisel määral suurendada õppe efektiivsust ning tagab mobiilse arvutiside vahenditega paindliku ja otstarbeka ajakasutusenii üliõpilastele kui ka õppejõududele," ütles Tallinn Tehnikaülikooli infotehnoloogiateaduskonna dekaan Ennu Rüstern. "Mahukas andmevaramu uute serverite toel kiirendab tehnoloogia arengute ning teadussaavutustegakaasaskäimist ning osalemisat rahvusvahelises koostöös."

TTÜ-d seovad Eesti Telekomi grupi ettevõtetega ka varasemad pikaajalised koostöösidemed IT ja kommunikatsiooni õppe arendamisel, samuti antakse igal aastal välja Telekom Grupi ettevõtete stipendiume.

No comments: