Tuesday, December 19, 2006

Jõulutervitus MicroLinki töötajatele - MicroLink 2006. aastal

Aasta tagasi pidasime jõulupidu Salme kultuurikeskuses. Elioniga liitumine oli just hoogu sisse saamas ja alates sellest hetkest on meie turundusosakonna ülesanne olnud veelgi raskem – kuidas leida koht kuhu peale liitumist kõik inimesed ära mahuksid ja mis valemiga ennustada kui palju MicroLinki rahvas seekord jaksab õlut ära juua!

Keegi meist ei osanud toona ennustada, milline näeb MicroLink välja aasta pärast. Täna teame täpselt millised viimased 12 kuud on MicroLink’i jaoks välja näinud. Eks tagantjärgi tarkus pidigi olema täppisteadus. Nagu ütles üks tuntud pangandustegelane aastaid tagasi: „Oh, oleks ma pooltki nii tark kui minu naine takka järgi ...”

Kaheteistkümnesse kuusse mahtus palju sündmusi – kohati isegi nii palju, et tekkis tunne nagu sõidaks me ameerika mägedel – ülesse, alla. kurv vasakule ja kurv vasakule. Vaatamata sellele tohutule kiirusele ja sündmiuste virr-varrile oleme aga siiski kindlalt rajal püsinud. Kindlalt rajal olemine tähendab seda, et MicroLink on Eestis suurem ja tugevam kui kunagi varem ja seda kõigis valdkondades, kus me täna tegutseme.

Kuigi aasta on olnud muutusterohke ja tegutsemist täis olete te oma tubli tööga ja kannatliku meelega suutnud selle tempoga kaasas käia ja tohuti töö ära teha. Ma arvan, et see kogemus, mida te MicroLinkis töötades olete saanud ja järgnevatel aastatel veel kindlasti saate on seda väärt, et siin töötada!

Aga mille suurega me siis aastaga oleme hakkama saanud küsite te?

Ma tahan tänada:

- Axapta meeskonda südika ja tulemusliku tegutsemis eest, milkle tulemusena on viimase aasta jooksul viidud edukalt lõpule või lõpusirgele mitmed suured projektid k.a. Elioni uue finantstarkvara juurutus.

- Personalijuhtimise, raamatupidamise osakonda ja bürood, kes on suutnud ilma iagasuguse kurtmiseta väga edukalt saada hakkama firma kiire kasvuga – alates muutustest ettevõtte struktuuris, aruandluses ja lõpetades pideva kolimise ja töökohtade ümberpaigutamisega.

- tarkvaraarendajaid, kes on saanud hakkama professionaalse tööga Statistameti, EMT, Elioni, OMX jt projektides

- ATK teame, kes on suutnud hoida olemaoseolevaid kliente meie juures vaatamata sellele, et iga klient on ise nägu ja ise tegu. Lisaks on ATK meeskond suutnud edukalt võtta üle Helmese IT halduse osakonna ja alustanud garantiiteenuste pakkumist HP riistvarale.

- SAP teamile, kes viis edukalt lõpule mitu suurt projekti, nende seas SAP CRM’i juurutuse Haigekassas, mis oli eeskätt tehnoloogiliselt ja ajaliselt keerukas projekt ning edukas projekti lõpetamine Justiitsministeeriumis. Tubli töö, te saite sellega edukalt hakkama.

- Konsultatsioonid ja IT koolitus on tõusnud vaieldamatult Eesti kõige tõsisemaltvõetavaks ITIL’i koolitajaks, konsulteerijaks ja juurutajaks. Seda näitavad juba tehtud ja käigus olevad projektid Playtech’s, Hansabis, Tallinna Linnakantseleis, Eesti Pangas.

- Kesksüsteemid ja helpdesk on edukalt suutnud vaatamata liitumise segadustele kliente hoida ja uusi kliente juurde võita. Juba see, et meil on vaba ruum serveriruumides otsakorral näitab, et vaatamata ruumipuudusele läheb meil hästi ja klienid usaldavad meie teenust ja toovad oma süsteeme meie juurde!

- Endist ITI-i ja tänast müügi tiimi. 2006 aasta on toonud meile võimaluse osaleda mitmetes VÄGA suurtes infrastruktuurilahenduste hankeprojektides. Heameel on tõdeda, et mitmed kõige magusamad on meil õnnestunud ka ära noppida (näit. EÜP storage, SIS, VIS biomeetria osa, MATA keskese SAN infra loomine, Ale Coq jne jne)

- Lepinguhaldus, kõik müügimehed ja tootejuhid ja logistika on näinud kõvasti vaeva, et närida ennast läbi Elioni lepingutest ja leppida Elioniga kokku kuidas käib müük klienidele peale liitumist. Logistika on ilma kurtmiseta saanud hakkama kasvanud kaubamüügi mahuga.

- Dokumendihalduse teamile – aastaga on jõutud teha mitu väga suurt LiveLingi juurutust – Elionis, EMT’s ja MicroLinkis. Postipoissi ja DocLogix on vaatamata keerulisele olukorrale dokumendihalduse turul suutnud oma kliente hoida ja ka uusi kliente juurde võita. Koostöös tarkvaraarnendjatega loodi ka Postipoisile kaks uut moodudlit – dokumendivahetuskeskuse liides ja arhiivimoodul.

- Ja loomulikult turundus, kes on edukalt suutnud korraldada seelgi vingemaid üritusi veelgi suuremale arvule klienidele ja töötajatele – klienidüritused, suvepäevad, MicroLinki sünnipäevapidu.

Seda ei ole üldsegi vähe! Projektid, mis said esile toodud olid suured ja keerulised. Ja te olete nendega väga edukalt hakkama saanud!

Viimase aasta jooksul on paljud teist öelnud, et tänane MicroLink ei ole enam samasugune, mis ta oli kaks aastat tagasi. Teil on õigus, teil on täiesti õigus!!! MicroLink on kasvanud aastaga Eesti mõistes suurfirmaks ja üleminek keskmise suurusega ettevõttest suurettevõtteks ei ole kunagi valutu, ega saa seda ka olema. Viimase aastaga on kõigile tööd märkamatult juurde tekkinud – justkui nõiaväel on kuskilt tekkinud üha uued ja uued projektid ja tööülesanded. Aga te olete nende kõigiga hästi hakkama saanud. Iga algus on raske – nii ka suurfirmaks kasvamine. Igale kiirele arengule järgneb vaiksem ja stabliilsem periood. Me olime teistsugune firma 2 aastat tagasi ja me oleme teistsugused aasta pärast. See on MicroLinki DNA’sse sisse kirjutatud, et me peame pidevalt muutuma – see on küll vähest raske ja veidike närvesööv, aga ega veereva kivi peale ju sammalt ei kasva!

Täna võin ma möödunud aastale tagasi vaadates julgusega öelda, et MicroLink ei ole enam keskmine firma, kus tehakse keskmisi ja väikseid IT lahendusi. MicroLink on koht, kus pannakse kokku pakutakse Eesti suurimaid ja kvaliteetsemaid IT lahendusi – olgu see siis tarkvaraarendus, konsultatsioonid, IT lahenduste müük või serverite ja arvutitöökohtade haldus!

Täna hommikuse seisuga töötab MicroLinkis 273 töötajat, nendest 10 tubli ema, kes kasvatavad täna kodus lapsi.

Me oleme selle aastaga kasvanud tublisti inimeste arvult, aga meil seisab järmine aasta ees
firma muutmine ka sisulise poole pealt, mis tähendab seda, et me peame aina enam mõtlema selle peale, mida me peame teisiti tegema, et meil jääks rohkem aega uute lahenduste loomiseks ja arendamiseks ning et me suudaksime konkurentidest kiiremini ja kvaliteetsemalt pakkuda oma teenuseid. Firma kasvamine tähendabki igale ühele meist küsimust: „Mida tuleb mul endas ja enda ümber muuta, et selle kasvuga kaasas käia?”

Kiire kasv viimase aasta jooksul on meid viinud selleni, et kõik MicroLinki töötajad ei mahu enam ühte majja. Veel enamgi, MicroLinkil on töötajaid üle kogu Eesti – nii Tartus, Jõhvis, Viljandis, Pärnus ja teistes linnades. Täna on mul hea meel öelda, et me oleme finišisirgel MicroLinki uue maja ehitus-ja rendilepingu sõlmimisel. 1,5 aasta pärast on meil igatahes põhjust pidada soolaleivapidu!

Ja lõpetuseks tahan ma tänada ka kõiki MicroLinki töötajate pereliikmeid, kes vaatamata pingelisele aastale, on olnud kannatlikud. Kannatlikud isegi siis, kui mõned õhtud nädalas on teie kaaslase tööpäev veninud pikemaks kui kaheksa tundi. Kannatlikud, kui hilja õhtul heliseb kodus telefon ja teie kaaslane sukeldub mitmekümneks minutiks töömailma ja tõsisema probleemi korral tõmbab jope selge ning tormab tööle. See kõik käib ka laste kohta, kes vahel tulevad teiega peale lasteaaeda või kooli töö juurde, et te saaksite enne koju minekut veel mõned kiired asjad töö juures korda ajada. Ma luban, et me muudame oma tegevust nii, et selliseid pikki õhtusse või öösse jooksvaid tööpäevi saab olema aina vähem ja vähem! Suur tänu teile mõistmise ja toetuse eest!

Ilusat jõuluaega teile ja teie peredele!

(MicroLinki jõulupeol 18.12.2006, Laitses)

No comments: