Wednesday, September 01, 2010

Mida õpetaja Laur meile öelda tahtis ...

Aastas on 2 päeva, mis tähistavad meie jaoks uut algust - 1. jaanuar ja 1. september. Kui jaanuari esimene päev on hetk, mil vaadatakse uude aastasse ja antakse endale ja teistele lubadusi enda muutmise osas, siis 1. september on verstapost, mis tähistab õppimise algust. Maailmas on vähe riike, kus esimest koolipäeva või kooliaasta algust tähistatakse riigilipu heiskamisega!

Õpetaja Laur ütles Tootsile: “Kui tervet rehkendust ei jõua, tee pool, aga tee ise.” See tähendab, et õppimise juures ei ole niivõrd oluline kui palju ja kiiresti Sa õpid, vaid see, kas õpitu Sulle kohale jõuab ja kas Sa seda hiljem kasutada oskad.

Septembri esimene päev on selleks, et korraks mõelda nende lihtsate õpetuste üle, mida me ikka ja jälle unustama kipume. Õppimiseks ei ole kunagi valet aega, nii nagu ei ole oluline palju Sa täna õpid - kui Sa ei leia täna aega, et lugeda tund aega raamatut, siis loe kasvõi 15 minutit, kui Sul ei ole aega, et trenni minna, siis tee kasvõi väike trenn kasutades lifti asemel treppi.

Täna saadavad oma lapse esimesse koolitundi 17 microlinklast. Juba tuttava kooliraja võtavad ette 61 koolijutsi. Lisaks veel kümned microlinklased, kes jätkavad täna oma kooliteed ülikoolis, keeltekoolis, golfiplatsil, trennis, kunstiringis, perekoolis ja kõigis teistes kohtades, kus uusi teadmisi ja kogemusi saab.


Ja nagu ka eelmistel aastatel, nii ei väsi ma ka sellel aastal Sulle meelde tuletamast, et kui Sa sõidad täna õhtul autoga koju, siis võta palun ülekäigu raja ees hoog maha ja lase lapsed (ja mitte ainult lapsed :-) üle tee – ja seda mitte ainult täna, ka homme ja edaspidi. Ka see on õpetamine ja õppimine! Sina näitad eeskuju - mõni teine autojuht õpib Sinu käitumisest.



Veel kord head uut aastat Sulle ja kõigile Sinu pereliikmetele!



Enn

... kellel seisab täna ees raamatutele ja vihikutele paberite ümber panemine ja uute 1. ja 6. klassi õpikute sirvimine

1 comment:

Anonymous said...

Thanks :)
--
http://www.miriadafilms.ru/ купить фильмы
для сайта ennsaar.blogspot.com